skip to Main Content

Het beweegteam Weststellingwerf is op 18 mei gestart met een wandelcursus voor mensen met diabetes, hart- en vaatziekte, COPD of ander chronische ziekte. Naast fysiek en sociaal contact in kleine groepjes op anderhalve meter, zullen ook de digitale mogelijkheden benut worden om fysiek activiteiten te stimuleren.

Informatie wandeling
Op donderdag 20 mei is er een  informatiebijeenkomst geweest. Tijdens deze bijeenkomst ontvingen de deelnemers u informatie over de Wandel Challenge Weststellingwerf 2021. Deelname aan deze cursus is geheel gratis en start in Wolvega om 10.00 uur en in Noordwolde om 14.00 uur. U mag zich vooraf aan te melden zodat het Beweegteam deze cursus coronaproef kan organiseren.

Wat is de Wandel Challenge Weststellingwerf 2021?
De Wandel Challenge is een 20 weken durend wandelcursus verzorgt door uw Beweegteam. Wekelijks komen we op donderdag samen om een flinke wandeltraining te volgen. Er worden spierversterkende – , balans- en lenigheidsoefeningen gedaan en gezamenlijk gewandeld. Tevens krijgt elke deelnemer een opdracht mee om thuis een tweede keer in de week te wandelen.

Begeleiding
Naast de wekelijkse fysieke bijeenkomst is er ook de mogelijkheid om individuele aandacht van de beweegcoach van het Beweegteam te krijgen om de stap naar eigen regie te versnellen. Begeleiding met de app ’Ommetje’ van de hersenstichting hoort ook bij de online begeleiding.

U kunt al 10 minuten wandelen?
Misschien kunt u nog geen 10 minuten achter elkaar wandelen. Misschien kunt u al 5 km achtereen wandelen. Dat maakt niet uit. We gaan uit van wat u al kunt en daar gaan we mee bezig. We kunnen daar in de niveaugroepjes rekening mee houden. Al doende zal uw conditie beter worden.

Partners
Het Beweegteam werkt in dit project samen met de uw huisarts, diëtisten, fysiotherapeuten, apotheken en buurtzorg.

 

Aanmelden voor de informatiewandeling en de wandelcursus
Voor aanmelding voor de informatiewandeling kunt u terecht bij het Beweegteam. U kunt mailen of bellen met: Rosé Buskermolen; 06 1292 0184 rose@sportfryslan.nl
Aanmelden voor de wandelcursus moet via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/weststellingwerf/

Back To Top