skip to Main Content

Sinds deze zomer zijn er 25 deelnemers die meedoen naar een wandeluitdaging van de Nationale Diabetes Challenge. Deze Challenge wordt geinnitieerd door de Bas van de Goor foundation. Mensen met diabetes of andere chronische aandoening doen gaan samen elke week mee aan een wandeltraining o.l.v. de buurtsportcoach. Daarnaast doen sommigen ook wat huiswerk zodat zij het door henzelf gestelde doel zullen bereiken.

 

Eigen doelen stellen: Elke deelnemer heeft bij de start van de training haar of zijn doel aangegeven. Deze doelen zijn heel verschillend. De ene wil graag de diabeteswaarden onder controlle krijgen, en minder medicijnen slikken. De ander wil graag fitter worden, conditie verhogen, grotere afstanden kunnen wandelen of afvallen. Ook worden gezelligheid en meer sociale contacten als doel geformuleerd. Een ieder wil het leven goed in eigen hand houden.

De Wandeltraining: Elke week wordt er een gezamelijk training gedaan. Daarbij worden er technisch wandelaanwijzing gegeven. De wandelconditie wordt op maat langzaam verhoogd. Ook wordt er advies gegeven over schoeisel, kleding en het meenemen van voedsel.

Slotfeest: Op 14 november is het Wereld Diabetesdag en zal een een slotwandeling georganiseerd worden. Deze vindt plaats in Noordwolde.
> Klik hier voor meer informatie over het Slotfeest en om je aan te melden

 

Back To Top