skip to Main Content

Met het lokaal sportakkoord wil de gemeente sinds eind 2019 samen met verenigingen en maatschappelijk betrokken partners zoveel mogelijk mensen met plezier laten bewegen. Ondanks de fanatieke start door de ingerichte werkgroepen, konden door de coronamaatregelen veel plannen nog niet worden uitgevoerd. Dat geldt gelukkig niet voor de plannen voor de peuters. Vier peuteropvanglocaties ontvingen maandag 22 maart pakketten met materialen en attributen.

Peuters in beweging 

Werkgroep Jong Fit en Vaardig richt zijn pijlen op de peuters (2-4 jaar). Dit is een belangrijke leeftijd om verschillende bewegingsmogelijkheden te ervaren en te ontdekken. Werkgroeplid Jiska CleveringHartsuiker: “Om deze kinderen nu al kennis te laten maken met een breed scala van bewegen, bieden wij 4 verschillende pakketten aan de eerste 4 peuteropvang locaties. We hebben 4 pakketten samengesteld rond de thema’s: balanceren, lopen en springen, rollen en kruipen en oog-hand coördinatie. Materialen die er in het pakket zitten zijn bijvoorbeeld skippy dieren, rolplanken, kruiptunnels, een balanceer parcours en een motoriekmat.”  Vandaag heeft Doomijn Peuter Opvang in De Blesse het motoriekpakket Lopen en Spingen ontvangen. “Leuk om te zien hoe een idee nu in de praktijk werkelijkheid wordt. Het enthousiasme van de kinderen is in een woord geweldig!”. Ook was er grote tevredenheid bij kinderdagverblijf ’t Hummelhûs: “Wat een ontzettend goed initiatief! Hier maken we de kinderen echt blij mee.” Deze pakketten rouleren vervolgens over de hele gemeente. Als de coronamaatregelen het weer toelaten, kan men ook een gastdocent inzetten voor bijvoorbeeld peuterdans.

Meer werkgroepen in actie 

Het afgelopen coronajaar is er ook door andere werkgroepen een sterke basis gelegd voor de toekomst en hun plannen verder geconcretiseerd. De werkgroep Vitale Sportaanbieders inventariseerde bij de sportverenigingen welke leden of trainers in aanmerking kunnen komen voor een algemene en sporttechnische opleiding. Nu wordt gekeken of we kunnen starten met een digitale start van de opleiding. Uiteindelijk om dit binnen de dan geldende maatregelen verder uit te breiden.

De werkgroep Inclusief Sporten bevond zich in een uitdagende situatie. Er waren ideeën om veel mensen samen te brengen en kennis laten maken met verschillende sporten en verenigingen in Weststellingwerf. Door de coronamaatregelen kon dit plan niet doorgaan. De werkgroep denkt na over andere (coronaproof)mogelijkheden, zodat in 2021 meer mensen in beweging komen.

Back To Top