skip to Main Content

De ‘oudgediende’ binnen het team…

In 1985 gestart als vakleerkracht bewegingsonderwijs op Dorpsschool Wolvega en Dorpsschool Noordwolde, Tuindorpschool en vanaf eind 1986 ook op sbo De Triade (toen nog Beatrixschool). Daarnaast had ik ook nog een school in Kampen. Vanaf 2001 ben ik binnen de gemeente ‘bovenschools’ gaan werken.  Met andere woorden: niet meer verbonden aan enkele scholen, maar ik mocht mij gaan bezig houden met het bewegingsonderwijs op alle scholen in de gemeente. In de afgelopen jaren zijn er wel wat accentverschuivingen geweest. Maar op dit moment mag ik vanuit mijn werklgever: Stiching Comprix, nog steeds dit mooi werk blijven doen. Vanuit een samenwerkingsverband maak ik deel uit van het Beweegteam Weststellingwerf.

Binnen mijn taak gebied – onderwijs– hou ik mij met name bezig met alles wat te maken heeft met bewegen. Kinderen hebben het recht op veel bewegen, om te worden uitgedaagd en om te ervaren: “Yes ik kan het!” Kinderen zijn niet gelijk. Ik vind het van groot belang dat alle kinderen ‘mee kunnen komen’: bij de gymles, op het schoolplein en bij de sportverenigine. Met elkaar bewegen doet een aanspraak op sociale vaardigheden: met respect voor de ander.

Privé doe ik mijn best om regelmatig op de mountainbike te stappen en twee keer in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast mag ik graag thuis ‘om rommelen’, ik kan stecht stil zitten. Als ik wat ‘om handen’ heb dan voel ik mij op mijn best. De filosofie van Midas Dekker spreekt mij dan ook erg aan: we zijn niet gemaakt om stil te zitten, maar wel om de hele dag wat bezig te zijn (zo hebben we dit duizenden jaren gedaan). Maar…. als het mooi weer is dan komt mijn  ‘Pony’ van stal. Met collega Freek Molenkamp ook een paar keer meegedaan met de Silverleg Rally vanuit Wolvega.

Mocht u meer over mijn werkzaamheden willen weten, of als u meer informatie wil hebben over b.v. de mogelijkheden om uw sport meer op de scholen te krijgen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Frits Schnoor
06 22 33 05 35
frits.schnoor@comprix.nl

 

Back To Top