skip to Main Content

Dit doen we

Bewegen en sporten mogelijk maken voor alle inwoners van Weststellingwerf: daar werken we dagelijks aan. Zo zijn we te vinden op basisscholen, in wijken of bijvoorbeeld bij sportverenigingen.

Zo staan we voor je klaar

Voor wie zijn we er?

TeamFRL Weststellingwerf is er voor alle inwoners van de gemeente. In het bijzonder zijn we er voor mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Wij vinden dat iedereen iedere dag met plezier moet kunnen sporten of bewegen. Of je nu gezond bent of juist door te sporten werkt aan je gezondheid. Jong, volwassen, oud of voor mensen die een handicap hebben of om financiële redenen niet kunnen sporten; TeamFRL Weststellingwerf is er voor jou!

Beweegonderwijs op basisscholen
Naschoolse activiteiten
Vrijwilligers- en sponsorbeleid

Hoe doen we dat?
Wij organiseren elke maand verschillende activiteiten in wijken, vaak in samenwerking met scholen, kinderopvangorganisaties en sportverenigingen:

  • Op de basisscholen: wij geven gymlessen en zorgen voor goede kwaliteit van het bewegingsonderwijs (middels het initiatief Sport op Basisscholen) daarnaast promoten we het sportaanbod in onze gemeente
  • In wijken: wij organiseren sport- en leuke beweegactiviteiten voor kinderen en jongeren na schooltijd. Hierbij kun je denken aan: peutergym, voetballen, freerunnen of leren skeeleren. Ook voeren we fittesten uit.
  • Bij sportverenigingen: wij helpen sportverenigingen met bijvoorbeeld het vrijwilligers-of sponsorbeleid. Ook hebben wij de kennis in huis als het gaat om het regelen van de vergoeding van trainers of opleidingen. Wil je meer weten over een gezonde kantine? Of wil je als sportvereniging energie besparen? Bel of mail ons. Jouw vraag, onze tak van sport!
  • We zijn er ook voor andere inwoners, bijvoorbeeld voor mensen met een beperking of mensen die vanuit het buitenland in Nederland zijn komen wonen. Verder proberen we ook senioren meer in beweging te krijgen of te houden.

Met wie?
In onze gemeente werken wij samen met de gemeente Weststellingwerf, het gebiedsteam, de besturen van het primair onderwijs, Linde College, Terra Wolvega, sportverenigingen/sportaanbieders en Sport Fryslân.

Zo staan we voor alle inwoners van Weststellingwerf klaar

Back To Top